2019 YKS Birincisi YKS 1.cisi Kim YKS Sayısal EA Sözel Birincileri Netleri. YKS birincilerinden tavsiyeler
2019 YKS Birincisi YKS 1.cisi Kim YKS Sayısal EA Sözel Birincileri Netleri. YKS birincilerinden tavsiyeler
2019 YKS Birincisi Sayısal EA Sözel. 2019 YKS Birincisi YKS 1.cisi Kim YKS Sayısal EA Sözel Birincileri Netleri. YKS birincilerinden tavsiyeler
2019 YKS EA birincisinin hedefi diplomat olmak
Yükseköğretim Kurumları Sınavı eşit ağırlık puan türünde 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Cuma Taş, diplomat olmak istiyor.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) eşit ağırlık (EA) puan türünde 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Cuma Taş, “Yıllardır hayalim, Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde okumak. Oradan mezun olunca da devletin önemli kademelerinde çalışmak, diplomat olmak istiyorum.” dedi.
YKS’nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi’ndeki (AYT) tüm sorulara doğru cevap vererek EA puan türünde 500 tam puan alan Ankara Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Cuma Taş, Türkiye birinciliğini elde etti.
Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sınava düzenli ve planlı çalışarak hazırlandığını belirterek, “Çok çalışmak her zaman başarı getirmiyor. Benim başarımın arkasındaki en önemli etken doğru şekilde, planlı çalışmak oldu.” dedi.
Sınava hazırlanırken sosyal aktivitelere de vakit ayırdığını ifade eden Taş, “Sınava hazırlanırken yoğun çalışmak insanı bunaltıyor. Bu yüzden insan dinlenmeye ihtiyaç duyuyor. Ben boş zamanlarımda ailemle vakit geçirdim, arkadaşlarımla gezdim, okulda sosyal faaliyetlere katıldım.” diye konuştu.
Başarılı olmak için öğrencilerin sınava hazırlık sürecinde kaygı yaşamamalarının önemini vurgulayan Taş, şöyle konuştu:
“Öğrencilerin heyecan yapmadan, sakin şekilde, kendilerine güvenerek sınava girmeleri gerekiyor. Ailemin ve çevremdekilerin bana güvendiğini hissetmek, benim de kendime olan güvenimi artırdı. Sınavda da sakin şekilde soruları cevapladım ve başarıya ulaştım.”
Birinciliğin kendisi için sürpriz olduğunu ifade eden Taş, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Birincilik hiç beklemiyordum. Çünkü daha önce girdiğim ve tüm sorulara doğru cevap verdiğimi düşündüğüm deneme sınavlarından kötü sonuçlar aldıklarım oldu. Daha önce girdiğim sınavlarda da YKS’deki kadar yüksek başarı elde edememiştim.”
2019 YKS Sayısal birincisi Mehmet Berke İşler. YKS birincisi hem sırrını hem de hayalini açıkladı
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sayısal (SAY) puan türünde 500 tam puan alarak, Türkiye birincisi olan Mehmet Berke İşler, tıp fakültesinde okumak istediğini belirterek, “Dünyada söz sahibi olmak ve gelecekte bizim de bir payımızın olmasını istiyorsak, dünyayı anlamanın en kestirme yolu kitap okumak ve bu şekilde bilgi sahibi olmak.” dedi.
YKS’nin birinci oturumu Temel Yeterlilik Testinde (TYT) bir yanlışla 496,21 puan alan ve ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi’ndeki (AYT) tüm sorulara doğru cevap vererek, SAY puan türünde 500 tam puan alan Mehmet Berke İşler, Türkiye birinciliğini elde etti.
Gelecek yıl sınava gireceklere derslerini düzenli çalışmaları tavsiyesinde bulunan İşler, şunları kaydetti:
“Bir yıl dişlerini sıksınlar. Çünkü bir daha geri gelmeyecek. Ama tabii ki de sosyal ve sportif faaliyetlerini asla bırakmasınlar. Kitap muhakkak okusunlar. Bence bu dünyayı öğrenebilmenin en kestirme yolu kitap okumak. Ne kadar çok kitap okursak daha güzel bilgi sahibi oluyoruz. Biz bugün dünyada söz sahibi olmak ve gelecekte bizim de bir payımızın olmasını istiyorsak, dünyayı anlamanın en kestirme yolu kitap okumak ve bu şekilde bilgi sahibi olmak. Düzenli bir şekilde okuluna devam etsinler. Doktor olmak istiyorum inşallah. Daha önce uykudan hiç bu kadar güzel bir haberle uyandırılmamıştım.”
2019 YKS Sözel Türkiye birincisi: Şöyle bir bakayım dedim, böyle oldu
Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) sözel puan türünde 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Alptuğ Karakoyunlu, hukuk okuyup savcı olmak istediğini söyledi. Normalde eşit ağırlık öğrencisi olduğunu belirten Karakoyunlu, sınavdaki başarısını, “Sözel için biraz zamanım kalmıştı. ‘Biraz bakayım’ dedim, baktım böyle oldu” şeklinde açıkladı.
YKS’nin birinci oturumu Temel Yeterlilik Testinde (TYT) 473,30 puan alan ve ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testi’ndeki (AYT) tüm sorulara doğru cevap vererek, SÖZ puan türünde 500 tam puan alan 18 yaşındaki Alptuğ Karakoyunlu, bu başarısıyla sözel puan türünde Türkiye birinciliğini elde etti.
2018 YKS birincisi Mustafa Emir Gazioğlu
2018 YKS birincisi Mustafa Emir Gazioğlu kimdir merak ediliyor. 2018 YKS birincisi Mustafa Emir Gazioğlu olduğu öğrenildi. Mustafa Emir Gazioğlu, 200 soruda 1 yanlış yaparak puan sıralamasına göre Türkiye birincisi oldu.
TYT testlerindeki doğru ve yanlışlar bölümünde Türkçe’de 39 doğru 1 yanlış, sosyal bilimlerde 20 doğru 0 yanlış, temel matematik 40 doğru 0 yanlış, fen bilimlerinde 20 doğru 0 yanlış yapan Mustafa Emir Gazioğlu, YKS Türkiye birincisi oldu. Mustafa Emir Gazioğlu, AYT testlerindeki doğru/yanlış sayılarında ise matematik 40 doğru, fizik 14 doğru, kimya 13 doğru ve biyoloji 13 doğru soruya cevap vererek büyük bir başarıya imza attı.
2018 YKS birincisi Mustafa Emir Gazioğlu Cerrahpaşa Tıp Fakültesini Tercih etti.
Bunlara baktınız mı?
YKS (TYT AYT) Baraj Kaç Puan YKS Baraj Kaç Net
YKS Tercihleri Nasıl Yapılır YKS Tercih Listesi
YKS Sıkça Sorulan Sorular (YKS SSS)
YKS İpuçları
– Sınav anında heyecan ve kaygı durumunda nefes egzersizleri yapabilirsiniz. Arada derin nefesler alarak kendinizi rahatlatın.
– Deneme sınavlarında uyguladığınız sistem ne ise gerçek sınavda da onun üzerinden ilerleyin.
– Zamanı doğru kullanın. Zorlandığınız soruyu sonraya bırakın. Turlama yöntemi zamanı verimli kullanmanız açısından size kolaylık sağlayacaktır. İlk olarak yapabildiğiniz sorular üzerinden ilerleyin, yapamadıklarınızı ikinci tura bırakırsanız bir soru üzerinde çok fazla zaman harcamaktan da kurtulmuş olursunuz.
– Soruları çözerken verileri iyice okuyun. Tüm verileri değerlendirin, sorunun ne istediğini tam olarak anlayın.
– Soru içinde geçen ipuçlarından yararlanmayı bilin. Unutmayın; bir soru ne kadar uzunsa, içinde o kadar ipucu vardır.
– Zaman kaybı ve kaydırma riskine karşı cevapları önce soru kitapçığına, ardından hemen cevap kâğıdına işaretleyin.
YKS SINAVINDA ZAMANI İYİ KULLANMAK
– Sınavda zaman sorunu yaşamamak için her denemede kendinize özgü uyguladığınız ve geliştirerek son haline getirdiğiniz zaman kullanımı stratejinize güvenin.
– Soruda sadece istenene odaklanın. Gereksiz ayrıntılar arasında kaybolmaktansa, soru sizden ne isti-yorsa onun üzerinde yoğunlaşın.
– Tüm şıklar önemli, okuyun. Bütün seçenekleri okumadan cevabı işaretlemeyin, özellikle seçeneklerde anlamını bilmediğiniz sözcük varsa daha dikkat edin.
– Uzun paragraflarda önce soru kökünü okumanız soruyu çözmenizde zaman kullanımınıza katkı sağlayacaktır.
– Şıklarda kuvvetli çeldiriciler olabilir. İki seçenek birbirine çok benziyorsa büyük bir ihtimalle ikisi de doğru cevap olmayabilir. Diğer seçenekleri iyi okuyarak aradaki ayrıntıyı yakalamalısınız.
– Seçeneklerde bazen, çoğunlukla, bazıları gibi ifadeler geçiyorsa bu seçeneklerin doğru olma ihtimali yüksektir. Ya da şıklarda hepsi, her zaman, hiçbiri gibi genellemeler varsa bu seçeneklerin yanlış olma ihtimalinin de yüksek olabileceğini düşünebilirsiniz.
– Emin olmadığınız soruları asla işaretlemeyin.
– Kodlama hatası ve kaydırma yapmamak için her sorudan sonra cevabı optik forma işaretleyin.
– Bir soruya takılıp kalmayın. Zor soru yapan değil çok soru yapan kazanacak.
– İyi bir zamanlamayla turlayabilirsiniz. Sınavda mutlaka turlama tekniğini kullanmaya çalışın. Yapamadığınız ve şüpheli olduğunuz sorulara belli bir işaret koyarak birinci turdan sonra tekrar kontrol edin.
– Yanlış olduğundan emin olmadıkça ilk tahminde bulunduğunuz cevabı değiştirmeyin.
– Çok kolay ve ‘Bu da olur mu?’ denilecek türde sorular olabilir. Bunları aynı önem düzeyiyle çözün.
– Belirli periyotlarla derin nefes alarak, birkaç saniye tutup yavaş yavaş verin, beyninize daha çok oksijen yollayın.
– Sınavda dikkatiniz dağıldığında soruyu tekrar okumak yerine 10-15 saniye dinlendikten sonra soruya dönün.
– Altı çizili sözlere dikkat edin. Olumsuz soru köklerindeki olumsuz sözcüklerin (değildir, olmamalıdır…) altının çizili olduğunu hatırlayın.
– Seçeneklerden sorunun çözümüne gitmek, çoktan seçmeli sınavlarda diğer bir alternatif olabilir. Yüzde yüz emin olmadığınız bazı sorularda seçenekleri eleyerek doğru cevabı yakalayabilirsiniz. Ancak bunu bilgiye dayalı olarak yapmalısınız.
– Sınavda, değiştiremeyeceğiniz dış etkenlerden dolayı dikkatinizin dağılmasına izin vermeyin. Moralinizi bozmadan sadece çözeceğiniz soruyla ilgilenin.
– Sınav hazırlık sürecinde kaygılı konuşmalar bulaşıcıdır ve gerginlik yaratabilir. Olumlu insanlarla birlikte olun ve olumlu düşünün. Negatif bakış açılarının insanları olumsuz etkilediğini, insanın psikolojisini bozduğunu unutmayın.
– Düzenli uyumak, sağlıklı beslenmek, hafif egzersizler yapmak ve olumlu düşünmek sınav performansınıza katkı sağlayacaktır.