TÖDER Türkiye Geneli Deneme ve Cevap Anahtarı 2024 PDF
TÖDER Türkiye Geneli Deneme ve Cevap Anahtarı 2024 Pdf, TÖDER cevap anahtarı 2024, TÖDER TYT cevap anahtarı 2024, TÖDER AYT YKS cevap anahtarı 2024
Töder Türkiye Geneli Deneme
Töder Türkiye Geneli Denemeleri PDF olarak indirebilirsiniz. Töder yayınlarının yaptığı Türkiye geneli deneme sınavı cevap anahtarı ve kitapçığı pdf olarak indirebilirsiniz. Türkiye Geneli Denemeler sıralamanızı görmeniz açısından önemlidir. Bundan dolayı denemelere girerek başarınızı ölçmeniz yararınıza olacaktır. TÖDER Türkiye Geneli Deneme ve Cevap Anahtarı 2024
TÖDER YKS-2 2024 CEVAP ANAHTARI
YKS sınavına hazırlanan adaylar için Türkiye Geneli YKS deneme Sınavları PDF olarak ulaşabilirsiniz.
Türkiye Geneli Deneme Tarihleri için tıklayın
Deneme çözmeden önce konu eksikliklerini tamamlamak çok önemlidir. Aksi halde netleriniz düşük gelebilir bu da moralinizi bozabilir, motivasyonunuzu etkileyebilir. Konu eksiklikleri giderdikten sonra kendinizi değerlendirmeniz yararınıza olacaktır. Aşağıdaki linkten YKS Deneme Sınavlarına PDF olarak ulaşabilirsiniz. Sınavlara hazırlanan tüm adaylara başarılar dileriz. TÖDER Türkiye Geneli Deneme ve Cevap Anahtarı 2024
1. Oturum TYT (Temel Yeterlilik Testi) Denemesi,
TYT Oturumunda; Türkçe ve Temel Matematik Testleri 40’ar sorudan, 20 Sosyal Bilimler (coğrafya, din kültürü ve ahlak bilgisi, felsefe, tarih) sorusu ve 20 Fen Bilimleri sorusu (biyoloji, fizik, kimya) olmak üzere toplam 120 soru yer alacaktır.
2. Oturum AYT (Alan Yeterlilik Testi) Denemesi,
- 2. Oturum ise , 40’ar soruluk 4 Testten oluşmakta;
- -Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 testinde: Türk dili ve edebiyatı 24, Tarih 10, Coğrafya 6 soru…
- -Matematik testinde: 40 matematik sorusu,
- -Sosyal Bilimler-2 testinde: Felsefe grubunda (Felsefe, Mantık, Psikoloji, Sosyoloji) 12, Din kültürü ve ahlak bilgisi 6, Coğrafya-2’de 11, Tarih-2 11 soru.
- -Fen bilimleri testinde: fizik 14, kimya 13, biyoloji 13 soru yer almaktadır.
- İkinci oturumda (AYT) toplamda 160 soru yer almaktadır.
- TÖDER Türkiye Geneli Deneme ve Cevap Anahtarı 2024
TÖDER Türkiye Geneli Deneme ve Cevap Anahtarı 2024
- TÖDER Türkiye Geneli Deneme ve Cevap Anahtarı 2024
- Töder 1. Türkiye Geneli 1 Cevap Anahtarı
- Töder 2. Türkiye Geneli 2 Cevap Anahtarı
- Töder 3. Türkiye Geneli 3 Cevap Anahtarı
TÖDER Sınav Sonuçları 2024
TÖDER Türkiye Geneli Deneme ve Cevap Anahtarı 2024. TÖDER Türkiye geneli deneme sonuçları için TIKLA
TÜRKİYE GENELİ DENEME TARİHLERİ
Denemelerde zamanı iyi kullanmak
– Sınavda zaman sorunu yaşamamak için her denemede kendinize özgü uyguladığınız ve geliştirerek son haline getirdiğiniz zaman kullanımı stratejinize güvenin.
– Soruda sadece istenene odaklanın. Gereksiz ayrıntılar arasında kaybolmaktansa, soru sizden ne isti-yorsa onun üzerinde yoğunlaşın.
– Tüm şıklar önemli, okuyun. Bütün seçenekleri okumadan cevabı işaretlemeyin, özellikle seçeneklerde anlamını bilmediğiniz sözcük varsa daha dikkat edin.
– Uzun paragraflarda önce soru kökünü okumanız soruyu çözmenizde zaman kullanımınıza katkı sağlayacaktır.
– Şıklarda kuvvetli çeldiriciler olabilir. İki seçenek birbirine çok benziyorsa büyük bir ihtimalle ikisi de doğru cevap olmayabilir. Diğer seçenekleri iyi okuyarak aradaki ayrıntıyı yakalamalısınız.
– Seçeneklerde bazen, çoğunlukla, bazıları gibi ifadeler geçiyorsa bu seçeneklerin doğru olma ihtimali yüksektir. Ya da şıklarda hepsi, her zaman, hiçbiri gibi genellemeler varsa bu seçeneklerin yanlış olma ihtimalinin de yüksek olabileceğini düşünebilirsiniz.
– Emin olmadığınız soruları asla işaretlemeyin.
– Kodlama hatası ve kaydırma yapmamak için her sorudan sonra cevabı optik forma işaretleyin.
– Bir soruya takılıp kalmayın. Zor soru yapan değil çok soru yapan kazanacak.
– İyi bir zamanlamayla turlayabilirsiniz. Sınavda mutlaka turlama tekniğini kullanmaya çalışın. Yapamadığınız ve şüpheli olduğunuz sorulara belli bir işaret koyarak birinci turdan sonra tekrar kontrol edin.
– Yanlış olduğundan emin olmadıkça ilk tahminde bulunduğunuz cevabı değiştirmeyin.
– Çok kolay ve ‘Bu da olur mu?’ denilecek türde sorular olabilir. Bunları aynı önem düzeyiyle çözün.
– Belirli periyotlarla derin nefes alarak, birkaç saniye tutup yavaş yavaş verin, beyninize daha çok oksijen yollayın.
– Sınavda dikkatiniz dağıldığında soruyu tekrar okumak yerine 10-15 saniye dinlendikten sonra soruya dönün.
– Altı çizili sözlere dikkat edin. Olumsuz soru köklerindeki olumsuz sözcüklerin (değildir, olmamalıdır…) altının çizili olduğunu hatırlayın.
– Seçeneklerden sorunun çözümüne gitmek, çoktan seçmeli sınavlarda diğer bir alternatif olabilir. Yüzde yüz emin olmadığınız bazı sorularda seçenekleri eleyerek doğru cevabı yakalayabilirsiniz. Ancak bunu bilgiye dayalı olarak yapmalısınız.
– Sınavda, değiştiremeyeceğiniz dış etkenlerden dolayı dikkatinizin dağılmasına izin vermeyin. Moralinizi bozmadan sadece çözeceğiniz soruyla ilgilenin.
– Sınav hazırlık sürecinde kaygılı konuşmalar bulaşıcıdır ve gerginlik yaratabilir. Olumlu insanlarla birlikte olun ve olumlu düşünün. Negatif bakış açılarının insanları olumsuz etkilediğini, insanın psikolojisini bozduğunu unutmayın.
– Düzenli uyumak, sağlıklı beslenmek, hafif egzersizler yapmak ve olumlu düşünmek sınav performansınıza katkı sağlayacaktır.