LGS Puanı Nasıl Hesaplanır MEB LGS Puan Hesaplama Formülü
LGS Puanı Nasıl Hesaplanır MEB LGS Puan Hesaplama Formülü 2020
LGS Puanı Nasıl Hesaplanır MEB LGS Puan Hesaplama Formülü 2020
2020 MERKEZÎ SINAV UYGULAMA TAKVİMİ
- Başvuru Tarihi: 03-14 Nisan 2020
- Sınav Giriş Belgelerinin Yayım Tarihi: 22 Mayıs 2020
- Sınav Tarihi: 06 Haziran 2020
- Sınav Sonuçlarının İlanı: 30 Haziran 2020
GÜNCEL LGS PUAN HESAPLAMA ROBOTU İÇİN TIKLA
LGS Nedir?
Resmî ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ve geçici eğitim merkezlerinin 8’inci sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına öğrenci yerleştirilmesi amacıyla Bakanlıkça yapılan merkezî sınavdır.
Merkezî Sınav, tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen ilçe merkezlerinde, yurt dışında ise sınava girecek en az 10 (on) öğrenci olmak kaydıyla belirlenen yurt dışı sınav merkezlerinde Türkiye saatiyle birinci oturum 09.30’da ve ikinci oturum 11.30’da başlayacaktır.
Merkezî Sınav başvuruları isteğe bağlıdır.
LGS Kaç soru ve Kaç Dakika
Sınav, 8’inci sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacaktır. Sınav, iki oturum hâlinde uygulanacak, çoktan seçmeli 90 soru sorulacak ve aynı gün yapılacaktır.
Birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacaktır.
Birinci oturumda, 8’inci sınıf Türkçe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil, ikinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilimlerinden sorular yöneltilecektir.
Her alan için 8’inci sınıf öğretim programlarında belirlenen kazanımlar esas alınarak öğrencinin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme, bilimsel süreç ve benzeri becerilerini ölçecek nitelikte sorular yer alacaktır.
BİRİNCİ OTURUM SÖZEL ALAN
- Türkçe: 20 soru
- T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük: 10 soru
- Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: 10 soru
- Yabancı Dil: 10 soru
İKİNCİ OTURUM SAYISAL ALAN
- Matematik: 20 soru
- Fen Bilimleri: 20 soru
GÜNCEL LGS PUAN HESAPLAMA ROBOTU İÇİN TIKLA
LGS SINAVININ DEĞERLENDİRİLMESİ
- Merkezî Sınava katılacak olan öğrencilerin puanı, aşağıdaki işlem basamaklarına göre tek puan türünde hesaplanacaktır.
- a. Sözel ve sayısal bölümlere ait alanların her bir alt testi için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenir.
- b. Her bir öğrencinin her bir alt testine ait ham puanı; ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak bulunur.
- c. Her bir alt testin ortalaması, ilgili testin ham puanları toplamının öğrenci sayısına bölümü ile elde edilir.
- ç. Her bir alt testin standart sapması, ilgili alt testin ham puanları, ortalaması ve sınava giren öğrenci sayısı kullanılarak hesaplanır.
- d. Öğrencilerin her bir alt testine ait standart puanı (SP), o teste ait ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adayların ham puanlarının ortalamasını 50’ye, standart sapmasını 10’a getiren bir dönüştürme işlemi sonunda elde edilir.
- e. Her alt test için hesaplanan standart puanlar, Tablo-2’de verilen katsayılar ile çarpılarak her bir alt testin ağırlıklı standart puanları bulunur.
LGS PUANI NASIL HESAPLANIR
Ağırlıklı standart puan hesaplanırken esas alınacak ağırlık katsayıları Tablo-2’de verilmiştir.
Öğrencilerin Ham Puanının Hesaplaması. Standart puan ve toplam ağırlıklı standart puan hesaplama formülü aşağıda verilmiştir.
Öğrencilerin Toplam Ağırlıklı Standart Puan (TASP) Hesaplaması
Hesaplanan Toplam Ağırlıklı Standart Puan, kendi içinde en küçüğü 100 ve en büyüğü 500 olan bir puan dağılımına dönüştürülecektir. Bu puanların bulunmasında aşağıdaki formül uygulanacaktır
GÜNCEL LGS PUAN HESAPLAMA ROBOTU İÇİN TIKLA
Bunlara baktınız mı?
çok iyi