MBA Eğitim

7.Sınıf Özgün Türkçe Bilim ve Teknoloji Teması Elinizin Altındaki Dünya Dinleme İzleme Metni Cevapları

7.Sınıf Özgün Türkçe Bilim ve Teknoloji Teması Elinizin Altındaki Dünya Dinleme İzleme Metni Cevapları
OY KULLAN
Bu Paylaşımı Oyla!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

7.Sınıf Elinizin Altındaki Dünya Dinleme İzleme Metni Cevapları. 7.Sınıf Özgün Türkçe Kitabı Bilim ve Teknoloji Teması Elinizin altındaki dünya Metni Yanıtları 7. Sınıf Türkçe Özgün Ders Kitabı Cevapları sayfa 257 258 259 260

7.Sınıf Türkçe Özgün Yayınları Ders Kitabı Temaları

  1. TEMA ERDEMLER
  2. TEMA MİLLÎ MÜCADELE VE ATATÜRK
  3. TEMA DUYGULAR
  4. TEMA MİLLİ KÜLTÜRÜMÜZ
  5. TEMA DOĞA VE EVREN
  6. TEMA SANAT
  7. TEMA KİŞİSEL GELİŞİM
  8. TEMA BİLİM VE TEKNOLOJİ

ELİNİZİN ALTINDAKİ DÜNYA METNİ

Elinizin Altındaki dünya dinleme metnini İNDİR

7.Sınıf Türkçe Özgün Ders Kitabı Cevapları Sayfa 257-260

Bilim ve Teknoloji Teması cevapları ve soruları, MEB Yayınları 7. sınıf Türkçe ders kitabı cevapları

ELİNİZİN ALTINDAKİ DÜNYA METNİ CEVAPLARI

7.Sınıf Elinizin Altındaki Dünya Dinleme İzleme Metni Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Güvenli internet kullanımı hakkındaki araştırmalarınızdan edindiğiniz bilgileri arkadaşlarınızla paylaşınız.

2. Evinizde internet var mı? Varsa interneti hangi amaçlarla kullandığınızı açıklayınız.

7.Sınıf Özgün Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 257

1. ETKİNLİK

Metinde geçen ve aşağıda harfleri karışık olarak verilen sözcük gruplarını yazınız. Bu sözcük gruplarının anlamını önce tahmin ediniz. Sonra tahminlerinizin doğruluğunu sözlükten kontrol ediniz.

r ö d t e z l ö g e k m l e k e b

Cevap: dört gözle beklemek

ö z n ü g ü t d ö r m a ç k a

Cevap: gözünü dört açmak

z ı s a r t a h m k e t e

Cevap: rahatsız etmek

e t k e r e a h m e ç g e k

Cevap: harekete geçmek

n ü z ö g e i m k e ş i l

Cevap: gözüne ilişmek

n e z ö e r t k e m g ö s

Cevap: özen göstermek

dört gözle beklemek: Çok isteyerek veya özleyerek beklemek

gözünü dört açmak: Aldanmamak için çok uyanık bulunmak

rahatsız etmek: Rahatını bozmak, rahatını, keyfini kaçırmak

harekete geçmek: Bir işi yapmaya başlamak, bitirmek amacı ile bir işe girişmek

gözüne ilişmek: Birdenbire, istemeden görmek

özen göstermek: Bir şeyi özenerek elden geldiğince iyi olmasına gayret ederek yapmak, itina etmek

7.Sınıf Özgün Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 258

2.ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları metne göre yanıtlayınız.

1. İnsanlar dört gözle neyi beklerlermiş?

Cevap: İnternete girmeyi beklermiş.

2. Zamanın nasıl geçtiğini anlamadığımız yer neresiymiş?

Cevap: İnternetmiş.

3. “Sihirli dünya” olarak nitelendirilen yerde neler yapılıyormuş?

Cevap: Her türlü bilgi kaynağına ulaşılabilir, insanlarla iletişim kurulabilir, video izlenebilir, oyun oynanabilirmiş.

4. Aileler, çocukları yanı başlarında olduğu hâlde internetteyken niçin onları kontrol ediyormuş?

Cevap: Kötü niyetli insanlardan onları koruyabilmek için kontrol ediyormuş.

5. İnternet kullanımında size düşen görevler nelermiş?

Cevap: İnternetteki tehlikelerin farkında olup gözümüzü dört açmakmış.

6. İnternet kullanırken nelere dikkat edilmeliymiş?

Cevap: Kişisel bilgileri, video ve fotoğraflarımızı internette paylaşmamalı, kendimizi kötü hissettiren, utanmamıza neden olan paylaşımları ailemize bildirmeli, bizi rahatsız eden mesajlara cevap vermemeli, bilgisayarımıza yazılım indirmeden önce büyüklerimize danışmalı, bilgisayar ve internet şifremizi kimseyle paylaşmamalı, gördüğümüz her şeye inanmamalı, tanımdığımız kişilerle gerçek hayatta buluşmak için sözleşmemeli, bir şey paylaşırken iki kere düşünmeliymişiz.

3.ETKİNLİK

Metnin konusunu, ana fikrini ve yardımcı fikirlerini aşağıya yazınız.

CEVAP

Metnin konusu: İnternet kullanırken dikkat edilmesi gerekenler

Metnin ana fikri: Gerçek hayatta dikkat ettiğimiz her şeye internet ortamında da dikkat etmemiz gerekir.

Metnin yardımcı fikirleri: İnternet faydalı olduğu kadar yanlış kullanımda zararları da olan bir mecradır.

İnternet ortamında hiç kimseye güvenilmemelidir.

4.ETKİNLİK

Metinde anlatılanlara katılıyor musunuz? Nedenlerini de belirterek aşağıya yazınız.

CEVAP

Evet katılıyorum. İnternet doğru bir şekilde kullanılırsa çok fazla faydası olur. Ama yanlış ve dikkatsiz kullanılırsa çok büyük sorunlara yol açabilir. Bu nedenle interneti kulanırken çok dikkatli olmalıyız. İnternette tanıştığımız yeni insanlara karşı çok dikkatli olmalıyız.

7.Sınıf Özgün Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 259

5.ETKİNLİK

Aşağıdaki ifadeleri aralarında sebep-sonuç, amaç-sonuç, koşul-sonuç ilişkileri kurarak eşleştiriniz.

CEVAP

  • Hemen beyaz kapılı odaya koşun -> yoksa ödevinizi yetiştiremeyeceksiniz.
  • Hem kendinizi korumak hem etrafınızdaki yetişkinleri bilgilendirmek için -> harekete geçme zamanı.
  • Bilgisayarınıza herhangi bir yazılım indirmeden önce büyüklerinize danışın -> çünkü indirdiğiniz yazılım bilgisayarınıza zarar verebilir.
  • Üstelik kötü niyetli insanların işi internette çok daha kolay -> çünkü pek çok şeyi kolaylıkla, olduğundan farklı gösterebilirler.

6.ETKİNLİK

Noktalama işaretleriyle ilgili aşağıdaki açıklamalardan doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.

CEVAP

[D] Kitap, dergi vb.nin künyelerinin sonuna nokta konur.

[Y] Sıralı cümleleri birbirinden ayırmak için noktalı virgül kullanılır.

[D] Anlama güç kazandırmak için tekrarlanan sözcüklerin arasına virgül konur.

[D] İkiden fazla eş değer ögeler arasında virgül bulunan cümlelerde özneden sonra noktalı virgül konur.

[Y] Kendisiyle ilgili örnek verilecek cümlenin sonuna üç nokta konur.

[D] Soru bildiren ancak soru eki veya sözü içermeyen cümlelerin sonuna soru işareti konur.

[Y] Ünlem ve seslenmelerde anlatımı pekiştirmek için virgül kullanılır.

[D] Cümle içinde ara sözleri veya ara cümleleri ayırmak için ara sözlerin veya ara cümlelerin başına ve sonuna kısa çizgi konur.

7.Sınıf Özgün Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 260

7.ETKİNLİK

Aşağıdaki cümleleri anlatım bozukluklarını düzelterek yeniden yazınız.

• Hiç dinlenmeden çalışırsan hastalanabilir hatta yorgun düşebilirsin.

Cevap: Hiç dinlenmeden çalışırsan yorgun düşebilir hatta hastalanabilirsin.

• Kesinlikle denizi olmayan bir şehirde herhâlde yaşamazdım.

Cevap: Kesinlikle denizi olmayan bir şehirde yaşamazdım.

• İş başvurusunu yaparken öğretim durumunu gösteren bir belge istediler.

Cevap: İş başvurusunu yaparken öğrenim durumunu gösteren bir belge istediler.

• Sağlıklı ve sıhhatli bir hayat istiyorsan beslenmene dikkat etmelisin.

Cevap: Sağlıklı bir hayat istiyorsan beslenmene dikkat etmelisin.

• Yaz boyu bomboş evde oturdu.

Cevap: Yaz boyu evde boş boş oturdu.

• Söylediklerini hiç karşılık vermeden dinledi.

Cevap: Söylediklerini karşılık vermeden dinledi.

• Öğretmenlerin konuşmalarına istemeden kulak kesildim.

Cevap: Öğretmenlerin konuşmalarına kulak kesildim.

8.ETKİNLİK

İnternet kullanımı gençler için yararlı mıdır, zararlı mıdır? Bu konuyla ilgili münazarayı gerçekleştiriniz. Münazara sırasında aşağıdaki yönergelere uyunuz.

• Konu dışına çıkmadan konuşunuz.
• Konuşurken size ayrılan süreye uyunuz.
• Fikirlerinizi görsel, işitsel materyallerle destekleyerek paylaşınız.
• Karşınızdakileri, düşüncelerinizin doğruluğuna inandırmaya çalışınız.
• Dinleme kurallarına uyunuz.

7.SINIF ÖZGÜN TÜRKÇE TÜM TEMALAR

7.SINIF MEB TÜRKÇE DERS KİTABI PDF

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 6 YORUM
  1. Susannah dedi ki:

    Vampire Twilight Midnight Sun Sci Fi Movies

    Feel free to visit my site – pdf books

  2. Reyna dedi ki:

    teşekkürler

  3. pelin dedi ki:

    teşekkürler

  4. linda dedi ki:

    teşekkürler

  5. CANSEL dedi ki:

    TEŞEKKÜRLER

  6. Brianrocky dedi ki:

    You’ve the most effective web pages.

MBA - Model Bilimler Akademisi. Tüm hakları saklıdır. Link verilerek paylaşım yapılabilir.