MBA Eğitim

4.Sınıf MEB Türkçe Kitabı Sağlık ve Spor Teması İlk Güreşçimiz Koca Yusuf ve Başarısının Sırrı Metni Cevapları

4.Sınıf MEB Türkçe Kitabı Sağlık ve Spor Teması İlk Güreşçimiz Koca Yusuf ve Başarısının Sırrı Metni Cevapları
OY KULLAN
Bu Paylaşımı Oyla!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

4.Sınıf MEB Türkçe İlk Güreşçimiz Koca Yusuf ve Başarısının Sırrı Metni Cevapları 4.Sınıf MEB Türkçe Kitabı Sağlık ve Spor Teması İlk Güreşçimiz Koca Yusuf ve Başarısının Sırrı Metni Yanıtları 4. Sınıf Türkçe MEB Ders Kitabı Cevapları sayfa 210 211 212 213

4.Sınıf Türkçe MEB Ders Kitabı Temaları

  1. TEMA – Okuma Kültürü Teması
  2. TEMA – Milli Mücadele ve Atatürk Teması
  3. TEMA – Erdemler Teması
  4. TEMA – Bilim ve Teknoloji Teması
  5. TEMA – Doğa ve Evren Teması
  6. .TEMA – Milli Kültürümüz Teması
  7. TEMA – Sağlık ve Spor Teması
  8. TEMA – Sanat Teması

İLK GÜREŞÇİMİZ KOCA YUSUF VE BAŞARISININ SIRRI METNİ

Koca Yusuf, birçok kişi tarafından dünyanın gelmiş geçmiş en güçlü insanı olarak kabul edilmiştir. Yenildiği güreşlerden biri olan Mümin Pehlivan’la yaptığı güreşi ise, Mümin’in ustası, Yolcu Mehmet Pehlivan bana şöyle anlatıyor:
“Ben Mümin’in ustası olduğum için elbette onun kazanması beni sevindirdi. Ama Allah’tan da korkarım. Mümin asla Yusuf’u yenmiş değildir.”
Koca Yusuf, Avrupa’da güreştiği zaman başlıca rakiplerinden biri olan ünlü Rus güreşçi Hakimşmit, Koca Yusuf’un ölümünden sonra şöyle demişti:
“Dünyada onun sırtını yere getirebilecek birinin bulunabileceğini hiç sanmıyorum. Buna imkân yoktur. Hatta onun Atlantik Denizi’nin derinliklerinde de sırtüstü değil fakat yüzükoyun yattığına yemin edebilirim.”

Koca Yusuf’un bu başarısının iki büyük sırrı vardır: Gücünü korumak için beslenmesine çok dikkat ederek sürekli çalışması ve güreşirken hiçbir zaman sinirlenmemesi. Güreşe başladığındaki ilk ustası Dursun Pehlivan babasına: “Dana yer boğa olur, çocuk yer pehlivan olur.” demiş ve beslenmesine çok dikkat etmesi gerektiğini söylemişti. Koca Yusuf bu öğüdü yaşamının sonuna kadar tuttu.

4.Sınıf Türkçe MEB Ders Kitabı Cevapları Sayfa 210-213

SAĞLIK VE SPOR Teması cevapları ve soruları, MEB Yayınları 4. sınıf Türkçe ders kitabı cevapları

İLK GÜREŞÇİMİZ KOCA YUSUF METNİ CEVAPLARI

4.Sınıf MEB Türkçe İlk Güreşçimiz Koca Yusuf ve Başarısının Sırrı Metni Cevapları

4.Sınıf MEB Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 210

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Spor ve sağlık arasında nasıl bir ilişki vardır?

Vücudumuzun dinç ve dirençli olması için spor yapmamız gerekir. Spor yaptığımız zaman sağlıklı oluruz.

2. Güreş sporu hakkında neler biliyorsunuz?

Güreş, sporcuların birbirlerine vurmaksızın rakiplerini yenmeye çalıştıkları bir spor türüdür. İki kişi ile oynanır. Sporcular minder denilen yumuşak zeminli bir alanda ya da toprak zeminde güreş yaparlar. Güreşçilere pehlivan denir. Türklerin ata sporudur.

1.ETKİNLİK

Görsellerden ve başlıktan hareketle okuyacağınız metnin konusunu tahmin ediniz.

Cevap: İlk güreşçimiz Koca Yusuf’un başarıları olabilir.

4.Sınıf MEB Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 211

2.ETKİNLİK

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip tahminlerinizin doğruluğunu sözlükten kontrol ediniz. Kelimelerle birer cümle kurunuz. Kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

CEVAP

pehlivan

Anlamı: Güreşçi

Cümlem: Hafta sonu babamla pehlivanları seyretmeye gittik.

rakip

Anlamı: Herhangi bir işte, bir yarışta, birbirini geçmeye çalışan, aynı şeyi elde etmeye uğraşan kimse

Cümlem: Yaptığı çalışmalarla rakiplerinin önüne geçti.

imkan

Anlamı: Yararlanılan uygun şart veya durum, olanak

Cümlem:Eğer imkanım olsaydı şu anda çok farklı şeyler yapmış olurdum.

3.ETKİNLİK

Soruları metne göre cevaplayınız.

1. Koca Yusuf, nasıl bir insan olarak kabul edilmiştir?

Cevap: Dünyanın gelmiş geçmiş en güçlü insanı olarak kabul edilmiştir.

2. Mümin’in ustası Yolcu Mehmet Pehlivan, Koca Yusuf’la ilgili neler söylüyor?

Cevap: “Ben Mümin’in ustası olduğum için elbette onun kazanması beni sevindirdi. Ama Allah’tan da korkarım. Mümin asla Yusuf’u yenmiş değildir.”

3. Rus Güreşçi Hakimşmit, Koca Yusuf’un ölümünden sonra Koca Yusuf’la ilgili ne söylemiştir?

Cevap: “Dünyada onun sırtını yere getirebilecek birinin bulunabileceğini hiç sanmıyorum. Buna imkân yoktur. Hatta onun Atlantik Denizi’nin derinliklerinde de sırtüstü değil fakat yüzükoyun yattığına yemin edebilirim.”

4. Koca Yusuf’un başarısının sırrı nedir?

Cevap: Gücünü korumak için beslenmesine çok dikkat ederek sürekli çalışması ve güreşirken hiçbir zaman sinirlenmemesi.

4.Sınıf MEB Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 212

4.ETKİNLİK

Metnin konusunu ve ana fikrini belirleyiniz.

KONU

Cevap: Koca Yusuf ve başarısının sırrı

ANA FİKİR

Cevap: Koca Yusuf’un başarısının sırrı gücünü korumak için beslenmesine çok dikkat ederek sürekli çalışması ve güreşirken hiçbir zaman sinirlenmemesidir.

5.ETKİNLİK

“Koca Yusuf, birçok kişi tarafından dünyanın gelmiş geçmiş en güçlü insanı olarak kabul edilmiştir.” cümlesinde Koca Yusuf kimlerle ve hangi yönüyle karşılaştırılmaktadır?

Cevap: Diğer güreşçilerle, kuvvet yönünden karşılaştırılmaktadır.

6.ETKİNLİK

Bir sporcu için beslenmenin önemi nedir? Sınıfça konuşunuz.

Cevap: Sporcu için vücut sağlığı ve dayanıklı olması çok önemlidir. Aksi halde spor yapamaz. Sağlık ve dayanıklılık için düzenli ve dengeli beslenmek gerekir. Bir sporcu vücudunun ihtiyaç duyduğu gıdaları düzenli ve dengeli bir biçimde tüketmelidir.

7.ETKİNLİK

a. Cümlelerde koyu yazılmış kelimelerin Türkçelerini kullanarak kurduğunuz cümleleri aşağıya yazınız.

• Sporla ilgili bütün soruları fulledim.

• Oyuna bir türlü adapte olamadı.

• İnternetten bir sürü güreş videosu download ettim.

• Spor ve beslenme ile ilgili bir sürü doküman bulabilirsiniz.

b. Koyu yazılı kelimelerin Türkçe karşılıklarını cümle içinde kullanınız.

CEVAP

• Sporla ilgili bütün soruları yaptım.

• Oyuna bir türlü dikkatini veremedi.

• İnternetten bir sürü güreş videosu indirdim.

• Spor ve beslenme ile ilgili bir sürü belge bulabilirsiniz.

4.Sınıf MEB Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 213

8.ETKİNLİK

Cümleleri büyük harf ve noktalama işaretlerine dikkat ederek düzenleyiniz.

• güreş tarihteki en eski sporlarından biri

Cevap: Güreş, tarihteki en eski sporlarından biri.

• Metehan başar grekoromen stilde 85 kg da dünya şampiyonu oldu

Cevap: Metehan Başar, grekoromen stilde 85 kgda dünya şampiyonu oldu.

• Yunanlılar Japonlar mısırlılar sümerler tarafından yapıldığı biliniyor

Cevap: Yunanlılar, Japonlar, Mısırlılar, Sümerler tarafından yapıldığı biliniyor.

• Pehlivan müsabakalarının yapıldığı alana ise Er Meydanı deniyor

Cevap: Pehlivan müsabakalarının yapıldığı alana ise Er Meydanı deniyor.

• Mesela hayri ağabey ile ben farklı sıkletleriz

Cevap: Mesela; Hayri ağabey ile ben farklı sıkletleriz.

9.ETKİNLİK

Görsellerden yararlanarak “Spor” konulu bir şiiri kendi yazı stilinize göre yazınız.

Yazma etkinliğini siz yapabilirsiniz.

4.Sınıf Türkçe Yanıtları KOZA YAYINLARI

4.Sınıf Türkçe Yanıtları MEB YAYINLARI

TÜRKÇE KİTABI CEVAPLARI TÜM SINIFLAR

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

MBA - Model Bilimler Akademisi. Tüm hakları saklıdır. Link verilerek paylaşım yapılabilir.