MBA Eğitim

3.Sınıf Sonuç Türkçe Bilim ve Teknoloji Teması Robot Kol Metni Cevapları

3.Sınıf Sonuç Türkçe Bilim ve Teknoloji Teması Robot Kol Metni Cevapları
OY KULLAN
Bu Paylaşımı Oyla!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

3.Sınıf Sonuç Türkçe Robot Kol Metni Cevapları 3.Sınıf Sonuç Türkçe Kitabı Bilim ve Teknoloji Teması Robot Kol Metni Yanıtları 3. Sınıf Türkçe Sonuç Ders Kitabı Cevapları sayfa 270 272 273 274 275

3.Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları Ders Kitabı Temaları

  1. TEMA – Erdemler Teması
  2. TEMA – Çocuk Dünyası Teması
  3. TEMA – Milli Kültürümüz Teması
  4. TEMA – Vatandaşlık Teması
  5. TEMA – Sağlık ve Spor Teması
  6. .TEMA – Doğa ve Evren Teması
  7. TEMA – Milli Mücadele ve Atatürk Teması
  8. TEMA – Bilim ve Teknoloji Teması

ROBOT KOL METNİ

Belirli bir işlevi yerine getirmek için bilgisayar tarafından programlanabilen mekanik kollar robot kol olarak adlandırılır.
Robot kollar günümüzde özellikle otomotiv, sağlık ve uzay endüstrilerinin önemli bir parçası hâline geldi.

Robot kol, gerçekte eski bir buluş. Ancak mühendisler, robot kolu geliştirdiler. elektronik olarak beyne bağlanabilecek bir hale getirdiler.
Bu konu kontrol etmek üzere her biri saç kılından ince 96 elektrot kullanıldı. Bu elektrotlar, beynin istemli hareketlerimizden sorumlu bölümüne bağlanabiliyor. Böylece, tıpkı gerçek bir kolda olduğu gibi beyin, robot kolu hareket ettirebiliyor.

Yaklaşık çocuk kolu büyüklüğündeki makinenin omuz ve diresek bölümleri oldukça işlevsel. Üstelik, bir meyve ya da sebze parçasını sıkıca kavrayacak el bölümü de var. Araştırmacılar, robot kolun parmaklarının işlevini geliştirmek istiyorlar. Robot kol, takma organ alanında önemli bir gelişme. Ancak, sorunlar yok değil. Robot kolun eletrotları ancak 6 ay dayanıyor. Bu nedenle vücutla daha uyumlu malzemelere gereksinim var. Araştırmacılar bu malzemelerin peşinde!

3.Sınıf Türkçe Sonuç Ders Kitabı Cevapları Sayfa 270-275

BİLİM VE TEKNOLOJİ Teması cevapları ve soruları, MEB Yayınları 3. sınıf Türkçe ders kitabı cevapları

ROBOT KOL METNİ CEVAPLARI

3.Sınıf Sonuç Türkçe Robot Kol Metni Cevapları

3.Sınıf SONUÇ Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 270

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Bir robotunuz olsa neler yapmasını isterdiniz?

(örnek) Ev işlerini yaparak anneme yardım etmesini isterdim.

2. Robotlar insanların hayatında ne gibi kolaylıklar sağlıyor?

İnsanların yapamadığı, güç ve hassasiyet gerektiren işleri yapmasıyla insanların hayatlarını kolaylaştırıyor. Bir insanın kaldıramayacağı yükleri kaldırıyor, insanlar için tehlikeli olabilecek bomba imha gibi işleri yapabiliyor.

3.Sınıf SONUÇ Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 272

1.ETKİNLİK

Metnin görsellerini inceleyelim. Metnin konusunu tahmin edelim.

Cevap: Metnin konusu robotların gelişimi ve insanlara olan faydaları olabilir.

2.ETKİNLİK

Kelimelerle anlamlarını eşleştirelim.

[1] teknoloji
[2] keşif
[3] icat

Cevap:[2] Ortaya çıkarma, meydana çıkarma. Var olduğu bilinmeyen bir şeyin ortaya çıkarılması[3] Yeni bir şey meydana getirme, buluş[1] Bir sanayi dalı ile ilgili yapım yöntemlerini, kullanılan araç, gereç ve aletleri kapsayan bilgi

3.Sınıf SONUÇ Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 273

3.ETKİNLİK

Okudum, anladım, soruları cevaplıyorum.

1. Mühendisler robot kolu kontrol etmek için ne yaptılar?

Cevap: Elektronik olarak beyne bağlanabilecek hale getirdiler.

2. Elektrotlar beynin hangi bölümüne bağlanabiliyor?

Cevap: İstemli hareketlerimizden sorumlu bölümüne bağlanabiliyor.

3. Robot kolun büyüklüğü ne kadardır?

Cevap: Yaklaşık olarak çocuk kolu büyüklüğündedir.

4. Robot kol, hangi alanda önemli bir gelişmedir?

Cevap: Takma organ alanında önemli bir gelişmedir.

5. Robot kolun elektrotları kaç ay dayanabiliyor?

Cevap: Altı ay dayanabiliyor.

4.ETKİNLİK

Metne farklı bir başlık yazalım.

Cevap: TAKMA ORGANLARDAKİ GELİŞME

5.ETKİNLİK

Sizce robat kola başka hangi özellikler eklenebilir?

Cevap: Kablosuz olarak düşünce gücüyle çalışması, güneş enerjisiyle şarj olabilmesi özellikleri eklenebilir.

3.Sınıf SONUÇ Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 274

6.ETKİNLİK

Evimizde kullandığımız teknolojik aletlerin adlarını yazalım.

Cevap: Buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon, cep telefonu, bilgisayar, elektrikli süpürge…

7.ETKİNLİK

Metinde yer alan, önemli gördüğün bilgileri aşağıya not eder misin?

CEVAP

Mühendisler, robot kolları elektronik olarak beyne bağlanabilecek bir hale getirdiler.

Robot kol, takma organ alanında büyük bir gelişme.

Araştırmacılar robot kolun elektrotları için daha uzun süre dayanabilen, vücutla daha uyumlu malzeme bulmak için çalışıyorlar.

3.Sınıf SONUÇ Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 275

8.ETKİNLİK

Arkadaşlar, ben bir robot hayal ediyorum. Şimdi size robotumu tanıtacağım.

Bu etkinliği siz yapabilirsiniz.

3.Sınıf Türkçe Yanıtları SONUÇ YAYINLARI

3.Sınıf Türkçe Yanıtları MEB YAYINLARI

TÜRKÇE KİTABI CEVAPLARI TÜM SINIFLAR

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
    MBA - Model Bilimler Akademisi. Tüm hakları saklıdır. Link verilerek paylaşım yapılabilir.