MBA Eğitim

İlkokul 3.Sınıf MEB Türkçe Kitabı Bilim ve Teknoloji Teması İhsan Ketin Metni Cevapları

İlkokul 3.Sınıf MEB Türkçe Kitabı Bilim ve Teknoloji Teması İhsan Ketin Metni Cevapları
OY KULLAN
Bu Paylaşımı Oyla!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

3.Sınıf MEB Türkçe Kitabı Bilim ve Teknoloji Teması ihsan Ketin Metni Cevapları. 3. Sınıf Türkçe MEB Ders Kitabı Cevapları sayfa 174 176 177 178 179 180

3.Sınıf Türkçe MEB Yayınları Ders Kitabı Temaları

  1. TEMA –Birey ve Toplum Teması
  2. TEMA – Milli Mücadele ve Atatürk Teması
  3. TEMA – Erdemler Teması
  4. TEMA – Milli Kültürümüz Teması
  5. TEMA – İletişim Teması
  6. .TEMA – Bilim ve Teknoloji Teması
  7. TEMA – Çocuk Dünyası Teması
  8. TEMA – Sağlık ve Spor Teması

İHSAN KETİN METNİ

ihsan ketin 1
ihsan ketin 2
İhsan Ketin metni

3.Sınıf Türkçe MEB Ders Kitabı Cevapları Sayfa 174-180

Bilim ve Teknoloji Teması cevapları ve soruları, MEB Yayınları 3. sınıf Türkçe ders kitabı cevapları

İHSAN KETİN METNİ CEVAPLARI

3.Sınıf MEB Türkçe İhsan Ketin Metni Cevapları

3.Sınıf MEB Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 174

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Deprem hakkında neler biliyorsunuz?

Cevap: Yer kabuğu içindeki kırılmalar nedeniyle yerin sarsılması olayına deprem denir. Bu sarsılmalar ne kadar büyük olursa, o kadar çok zarar verir. Binalar yıkılabilir. Su baskınları meydana gelebilir.

2. Evinizde depremden önce alınması gereken önlemler neler olabilir?

Cevap: Evimizin temeli depreme dayanıklı olmalı. Acil durumlar için deprem çantası hazırlamalıyız. Aile bireyleri ve yakınlarımızla acil durumlarda buluşmak için bir sığınak belirlemeliyiz. Bu şekilde can ve mal kaybını en aza indirmiş oluruz.

İhsan Ketin Metni Cevapları Sayfa 176

1. ETKİNLİK

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

Cevap: 

deprem: Yer kabuğunun derin katmanlarının kırılıp yer değiştirmesi veya yanardağların püskürme durumuna geçmesi yüzünden oluşan sarsıntı, yer sarsıntısı, hareket, zelzele

gözlem: Bir nesnenin, olayın veya bir gerçeğin, niteliklerinin bilinmesi amacıyla, dikkatli ve planlı olarak ele alınıp incelenmesi, müşahede

yanardağ: Magmanın yer içinden yüzeye çıktığı veya geçmişte çıkmış olduğu, genellikle koni biçiminde, tepesinde bir püskürme ağzı bulunan dağ, volkan

2. ETKİNLİK

Soruları metne göre cevaplayınız.

1) İhsan Ketin çocukluğunda nerede yaşamaktadır?

Cevap: Kayseri’de yaşamaktadır.

2) İhsan Ketin ve arkadaşları okul gezisi için nereye gitmişlerdir?

Cevap: Erciyes Dağı’nın eteklerine gitmişler.

3) İhsan Ketin hangi alanda araştırma yaparak uzmanlaşmıştır?

Cevap: Yer kabuğu hareketlerini araştırarak uzmanlaşmıştır.

4) İhsan Ketin ve araştırma ekibi arazi çalışmalarında neleri incelemiştir?

Cevap: Yeryüzünde meydana gelen kırılma, kayma ve çökmeleri incelemiştir.

5) İhsan Ketin çalışmaları sonucunda neyin varlığını kanıtlamıştır?

Cevap: Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın varlığını kanıtlamıştır.

İhsan Ketin Metni Cevapları Sayfa 177

3. ETKİNLİK

Yetkiniz olsaydı ülke genelinde depremle ilgili hangi önlemleri alırdınız?

CEVAP

Binaların daha sağlam yapılmasını sağlardım. Fay hatları üzerinde yerleşime izin vermezdim.

4. ETKİNLİK

Balonda bulunan eş sesli kelimeleri yuvarlak içine alarak belirleyiniz. Belirlediğiniz eş sesli kelimeleri her iki anlamıyla birer cümlede kullanınız.

CEVAP

Balondaki eş sesli kelimeler:

– kaz
– ben
– kaymak
– ak
– dil
– yaş

Cümleler:

  • Tohumları ekeceği toprağı iyice kazıp havalandırdı.
  • Kazlar çok güzel hayvanlar.
  • Sabah kahvaltıda kaymak yemeği çok seviyorum.
  • Kar yağınca arkadaşlarımızla kaymaya gideriz.
  • Sular kesildiği için musluktan su akmıyor.
  • Dedem yaşlanınca saçına aklar düştü.
  • Dilimde yara olduğu için yemek yemekte zorlanıyorum
  • Dil öğrenmek okul hayatı için çok önemli.
  • Ben kardeşimden üç yaş büyüğüm.
  • Okul kıyafetlerim yaş olduğu için giyemedim.

İhsan Ketin Metni Cevapları Sayfa 178

5. ETKİNLİK

Beril ile Arda’ya ait ifadeleri okuyunuz.

Beril
Laptopu kucağıma aldım. Monitöre baktım, mouse çalışmıyordu. Scannerden fotoları tarayıp printerden çıktısını alacaktım.

Arda
Dizüstü bilgisayarı kucağıma aldım. Ekrana baktım, fare çalışmıyordu. Tarayıcıdan resimleri tarayıp yazıcıdan çıktısını alacaktım.

a) Hangi çocuğun açıklamalarını daha iyi anladınız? Niçin?

Cevap: Arda’nın açıklamalarını daha iyi anladım. Çünkü Arda açıklamalarında Türkçe kelimeler kullanmıştır. Beril ise İngilizce kelimeler kullanmıştır.

b) Teknoloji konulu bir yazı yazınız. Yazınızda yabancı dillerden dilimize giren kelimelerin Türkçe karşılıklarını kullanınız.

CEVAP

(örnektir)

Teknoloji hayatımızı kolaylaştıran buluşlardan ve icatlardan oluşur. Yıllar içinde teknolojinin gelişmesi insanlarında gelişmesine neden olur. Çok eski zamanlarda teknolojinin tam anlamıyla gelişmediği yıllarda insanlar iletişim için fuman kullanıyorlardı. Daha sonra yazının icadı ile mektup ortaya çıktı. Teknoloji geliştikçe faks ortaya çıktı. Daha sonraları ev telefonları çıktı. Şu ana geldiğimizde ise artık telefonlar çok daha fazla gelşti. Görüntülü konuşmalar, dokunmatik telefonlar ortaya çıktı. Sosyal medya gelişti. Teknolojinin zaman içinde gelişmesinin bir çok yararı olduğu gibi zararları da var tabi ki. Teknoloji geliştikçe insanlar arasındaki iletişim azaldı. Arkadaşlarla olan buluşmalarda sohbet azaldı daha çok fotoğraf çekmek bunları sosyal medyada paylaşmak amaç oldu. Teknolojiyi doğru kullanmak da bizim elimizde ola bir şey.

İhsan Ketin Metni Cevapları Sayfa 179

6. ETKİNLİK

Cümleleri açıklamalarına uygun gelen kelimelerle eşleştiriniz.

CEVAP

1- Tamamlanmış cümlelerin sonuna konur. → 1- nokta

2- Cümlede eş ve benzer kelimelerin arasına konur. → 2- virgül

3- Soru cümlelerinin sonuna konur. → 3- soru işareti

4- Açıklamalardan önce kullanılır. → 4- iki nokta

5- Özel isimlere getirilen ekleri ayırmak için kullanılır. → 5- kesme işareti

6- Yazıda satır başına alınan konuşmaları göstermek için kullanılır. → 6- konuşma çizgisi

7- Sevinç, şaşırma, korkma gibi duygu bildiren cümlelerin sonuna konur. → 7- ünlem

İhsan Ketin Metni Cevapları Sayfa 180

7. ETKİNLİK

Özlü sözleri özenli ve okunaklı şekilde yazınız.

Yazma etkinliğini siz yapabilirsiniz.

3.SINIF MEB TÜRKÇE TÜM TEMALAR

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. nejla dedi ki:

    teşekkürler

MBA - Model Bilimler Akademisi. Tüm hakları saklıdır. Link verilerek paylaşım yapılabilir.