MBA Eğitim

İlkokul 3.Sınıf MEB Türkçe Kitabı Bilim ve Teknoloji Teması Buluşlar Metni Cevapları

İlkokul 3.Sınıf MEB Türkçe Kitabı Bilim ve Teknoloji Teması Buluşlar Metni Cevapları
OY KULLAN
Bu Paylaşımı Oyla!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

3.Sınıf MEB Türkçe Kitabı Bilim ve Teknoloji Teması Buluşlar Metni Cevapları. 3. Sınıf Türkçe MEB Ders Kitabı Cevapları sayfa 181 183 184 185 186 187

3.Sınıf Türkçe MEB Yayınları Ders Kitabı Temaları

  1. TEMA –Birey ve Toplum Teması
  2. TEMA – Milli Mücadele ve Atatürk Teması
  3. TEMA – Erdemler Teması
  4. TEMA – Milli Kültürümüz Teması
  5. TEMA – İletişim Teması
  6. .TEMA – Bilim ve Teknoloji Teması
  7. TEMA – Çocuk Dünyası Teması
  8. TEMA – Sağlık ve Spor Teması

BULUŞLAR METNİ

Buluş, bir şeyin daha farklı ve yeni bir şekilde yapılması anlamına gelir.
Bazı buluşlar hayatımızı daha rahat hâle getirir. Ya da sağlığımıza katkıda bulunur. Bazıları ise daha uzaklara daha hızlı gitmemizi sağlar. Başka insanlarla iletişim kurma olanaklarımızı geliştiren buluşlar da vardır. (…) Hayatımızı kolaylaştıran buluşlara şöyle bir göz atalım.
İnsanlar, ağır şeyleri yuvarlayarak taşımanın daha kolay olduğunu uzun zaman önce keşfettiler. Ardından da tekerleği buldular. Ulaşımın ilk adımı bu oldu.
Plastik, fabrikalarda kimyasal maddeler kullanılarak üretildi.
Sert olmasına karşın şekil verilmesi kolay olduğundan elverişli bir buluştur. Günümüzde kullandığımız pek çok şey plastikten yapılmıştır.
Buzdolabı icat edilmeden önce, yiyecekler büyük buz kütlelerinin içinde serin tutulurdu. Buzdolabı, yiyecek ve içecekleri serin tutarak daha taze kalmalarını sağladı.
Yandaki resimdeki alet ünlü astronom Galileo (Galile) tarafından yapılan bir teleskoptur. Galileo Ay’a ve gezegenlere bakmak için bu aleti kullanmıştır.
Televizyon ise bütün dünyadan görüntüleri ve sesleri evlerimize taşıyarak öğrenme ve eğlenmemizi sağladı.
Yandaki resimdeki alet ünlü astronom Galileo (Galile) tarafından yapılan bir teleskoptur. Galileo Ay’a ve gezegenlere bakmak için bu aleti kullanmıştır.
Televizyon ise bütün dünyadan görüntüleri ve sesleri evlerimize taşıyarak öğrenme ve eğlenmemizi sağladı.
Bir fotoğraf makinesiyle fotoğraf çekmek, görmüş olduğunuz insanları, yerleri ve olayları kaydetmenin kolay bir yoludur.

3.Sınıf Türkçe MEB Ders Kitabı Cevapları Sayfa 181-187

Bilim ve Teknoloji Teması cevapları ve soruları, MEB Yayınları 3. sınıf Türkçe ders kitabı cevapları

BULUŞLAR METNİ CEVAPLARI

3.Sınıf MEB Türkçe Buluşlar Metni Cevapları

3.Sınıf MEB Türkçe Ders Kitabı Cevapları Sayfa 181

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Tarihteki en önemli buluşlar nelerdir?

Cevap: Tekerleğin icadı, elektriğin icadı, aşılar, motorun icadı, bilgisayarın icadı.

2. Teknolojinin yararları nelerdir?

Cevap: Teknoloji hayatımızı kolaylaştırır. İnsanın tek başına çözemeyeceği problemler teknoloji sayesinde çözülür. Zamandan tasarruf etmemizi sağlar.

Buluşlar Metni Cevapları Sayfa 183

1. ETKİNLİK

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

CEVAP

fabrika: İşlenmemiş veya yarı işlenmiş maddelerin makine, araç vb. ile işlenerek tüketime hazır duruma getirildiği sanayi kuruluşu, üretimevi

makine: Herhangi bir enerji türünü başka bir enerjiye dönüştürmek, belli bir güçten yararlanarak bir işi yapmak veya etki oluşturmak için çarklar, dişliler ve çeşitli parçalardan oluşan düzenekler bütünü

teleskop: Sonsuzdaki bir nesnenin gerçek görüntüsünü, içbükey bir aynadan yapılmış merceğinin odak düzleminde veren ve gök bilimiyle ilgili gözlemlerde kullanılan optik aygıt, gözlemci, ırakgörür

2. ETKİNLİK

Soruları metne göre cevaplayınız.

1) Buluş ne demektir?

Cevap: Bir şeyin daha farklı ve yeni bir şekilde yapılması anlamına gelir.

2) Buzdolabı icat edilmeden önce yiyecekler nasıl saklanıyordu?

Cevap: Yiyecekler büyük buz kütlelerinin içinde serin tutulurdu.

3) Tekerlek bulunmadan önce insanlar yüklerini nasıl taşıyordu?

Cevap: Yuvarlayarak, hayvanları kullanarak ya da sırtlarında taşıyorlardı.

4) Hangi amaçlarla televizyon izleriz?

Cevap: Haber alma, öğrenme ve eğlenme gibi amaçlarla izleriz.

5) Teleskop hangi amaçla icat edilmiştir?

Cevap: Ay’a ve gezegenlere bakmak için icat edilmiştir.

Buluşlar Metni Cevapları Sayfa 184

3. ETKİNLİK

Metne uygun iki başlık bulunuz.

CEVAP

»MÜTHİŞ BULUŞLAR

» OLMAZSA OLMAZ BULUŞLAR

4. ETKİNLİK

Zıt anlamlı kelimeleri aynı renge boyayınız.

CEVAP

üzüntü zıt anlamlısı sevinç

savaş zıt anlamlısı barış

ödül zıt anlamlısı ceza

bekar zıt anlamlısı evli

ağır zıt anlamlısı hafif

zarar zıt anlamlısı kâr

aşağı zıt anlamlısı yukarı

yaşlı zıt anlamlısı genç

gündüz zıt anlamlısı gece

Buluşlar Metni Cevapları Sayfa 185

5. ETKİNLİK

Buluşlar hayatımızı nasıl etkilemiştir?

CEVAP

Buluşlar hayatımızı kolaylaştırmıştır. Buluşlar sayesinde uzaktaki sevdiklerimizle kolayca iletişim kurabiliyor, uzak mesafeleri kısa sürede aşabiliyor, aradığımız bilgilere kolayca ulaşabiliyor, ev işlerini kısa sürede yapabiliyoruz. Buluşlar çalışma zamanımızı azaltıp, dinlenme zamanlarımızı arttırırken, daha verimli çalışmamızı sağlamıştır.Bilgiye kolay ulaşmamızı ve merak ettiğimiz şeyleri hemen öğrenmemizi sağlamıştır.

6. ETKİNLİK

a) Kısa çizgi ile ilgili verilen bilgileri okuyunuz.

Kısa Çizgi

Satır sonuna sığmayan kelimeleri ayırmak için kullanılır.
Birbiriyle ilgi kuran iki isim arasında kullanılır.
Matematikte eksi işareti yerine kullanılır.
Kısa çizgi Kısa çizgi Kelimeleri hecelerine ayırmak için kullanılır.

• Ayşe ve Mert bayram ziyareti için dün yola çık-
tılar.
• Ankara-İstanbul arası yaklaşık beş saat sürer.
• 16 – 4 = 12’dir.
• “Öğ-ren-ci-ler” sözcüğü dört heceden oluşur.

b) Kısa çizginin kullanımına uygun örnek cümleler yazınız.

CEVAP

Sabah evden çıkarken yanıma su al-
mayı unutmuşum
Adana-Konya arası yaklaşık dört buçuk saat sürüyor.
Dört heceli kelimelere örnek olarak"te-le-viz-yon" örnek verebiliriz.
113-37=76

Buluşlar Metni Cevapları Sayfa 186

7. ETKİNLİK

Cümlelerdeki yazım yanlışı yapılmış kelimeleri bulup cümlelerin doğrusunu yazınız.

1) Dün ankara’da kar yağdı.

Cevap: Dün Ankara’da kar yağdı.

2) Arkadaşım mektubu ptt ile göndermiş.

Cevap: Arkadaşım mektubu PTT ile göndermiş.

3) Ümit, Ayvalık ilçesinde doğmuştur.

Cevap: Ümit, ayvalık ilçesinde doğmuştur.

4) Ülkemiz asya ve avrupa kıtaları arasında yer alır.

Cevap: Ülkemiz Asya ve Avrupa kıtaları arasında yer alır.

5) Abim, istanbul üniversitesini kazandı.

Cevap: Abim, İstanbul Üniversitesi‘ni kazandı.

Buluşlar Metni Cevapları Sayfa 187

8. ETKİNLİK

Metni özenli ve okunaklı şekilde yandaki sayfaya yazınız.

Yazma etkinliğini siz yapabilirsiniz.

3.SINIF MEB TÜRKÇE TÜM TEMALAR

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Hilal dedi ki:

    teşekkürler

MBA - Model Bilimler Akademisi. Tüm hakları saklıdır. Link verilerek paylaşım yapılabilir.