2020-2021 5. Sınıf Beslenme Listesi
Bu yazımızda 2020-2021 eğitim- öğretim yılında 5. sınıf öğrencilerimizin velileri için örnek bir beslenme listesi bulunmaktadır. Beslenme çantası hazırlanırken ne gibi unsurlara dikkat etmek gerektiği hakkında da ufak bilgiler yer almaktadır.
2020-2021 5. Sınıf Beslenme Listesi
- Beslenme listesinde yer almayan hiçbir yiyecek koyulmamalıdır. Alerji, çölyak vb. hastalıklar gibi çok özel durumlar hariç liste dışına çıkılmamasında fayda vardır.
- Beslenme çantasına örtü, ıslak mendil, peçete ve günlük menüye göre çatal mutlaka koyulmalı. Kesici ve delici aletler kesinlikle konulmamalıdır.
- Yiyecekleri kap içine koymaya özen gösterelim. Cam kap kullanmayalım.
- Beslenme çantasının temizliğini günlük yapalım.
- Yiyecek miktarlarını çocuklarımızın yiyebileceği kadar olmasına özen gösterelim.
- Çocukların yanında her gün suyunu gönderelim. Pet şişe yerine suluk kullanalım.
HAFTALIK BESLENME PROGRAMI
PAZARTESİ | SALI | ÇARŞAMBA | PERŞEMBE | CUMA |
Börek veya poğaça Ayran Meyve (1 küçük boy elma,1 orta boy portakal, 1 salkım üzüm vb.) | Haşlanmış yumurta 5 adet zeytin Meyve suyu( elle hazırlanan meyve suyu tercih edilir.) | Peynirli tost veya sandviç Ayran Çiğ sebze (1 küçük boy domates, 1 orta boy havuç, 5- 6 yaprak marul vb.) | Kek Süt Meyve(1 küçük boy elma, 1 orta boy portakal, 5 adet erik vb.) | 1 kibrit kutusu peynir 5 adet zeytin ekmek süt çiğ sebze ( 1 küçük boy domates, 4-5 orta boy yeşil biber, vb.) |
Meyveler: Mevsime uygun evde bulunan bir meyve seçilebilir. Meyveleri soyup, dilimleyip ayrı bir kaba koymanız iyi olur.
Kuruyemiş: Kabuksuz şekilde fındık, badem, ceviz, kuru üzüm önerilir. Kesinlikle çekirdek gibi kabuklu kuruyemiş koyulmamalı. Çocukların yiyebilecekleri kadar koyalım.
Ekmek: Çocukların yiyebilecekleri kadar koyulması gerekiyor. 1 veya 2 dilim koyulması yeterli gelir.
İçecek: Meyve suyu, süt veya ayran olabilir. Çocuğun durumuna göre siz ayarlayın. Meyve suyu ev yapımı olursa daha iyi olur. Kesinlikle asitli içecek koyulmamalı.
- Pazartesi günü listede yer alan hamur işleri mutlaka ev yapımı olmalı. Hazır simit, poğaça olmamalı.
- Çikolata veya çikolatalı ekmek kesinlikle koyulmamalı.
Listeye uyulması durumunda öğrenciler aynı yemekleri yiyeceklerdir ve bu şekilde sınıfta bir bütünlük sağlanacaktır. Beslenme çantası hazırlanırken hazır gıdalardan mümkün olduğu kadar uzak durulmalı ve ev yapımı ürünler kullanılmalıdır. Fazla yağlı yiyecekler hazırlamak yerine daha az yağlı yiyecekler hazırlayarak çocuklarımıza başarılı bir beslenme alışkanlığı oluşturmuş oluruz.
Aşağıdaki yazılarımıza da bakabilirsiniz.
- 2020-2021 Yılı Ara Tatiller Ne Zaman
- 2020-2021 Okullar Ne Zaman Açılacak
- MEB İş ve Çalışma Takvimi PDF indir
- Okullar Ne Zaman Kapanacak
- 5. Sınıf İhtiyaç Listesi 2020- 2021
- 5. Sınıf Haftalık Ders Programı 2020- 2021
- 5. Sınıf Türkçe Metin Türleri 2020- 2021